A Magyar True Blood FRPG
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.


A nagysikerű könyv-és televíziósorozat, a True Blood világában játszódó fórumos szerepjáték. Csatlakozz, játssz te is velünk! Hidd el, jó móka lesz!
 
KezdőlapLegutóbbi képekKeresésRegisztrációBelépés
A Staff
Nika
Lorna Doone
Jesse Caine
Belépés
Felhasználónév:
Jelszó:
Automatikus bejelentkezés: 
:: Elfelejtettem a jelszavam!
Welcome
Üdvözlünk a True Blood frpg-n!
Ha harapásra vágysz, vagy esetleg te harapnál meg szívesen másokat, rajta! Regisztrálj és játssz te is velünk! Legyél vámpír, vérfarkas, tündér, boszorkány vagy egyszerű ember, Louisiana örömmel befogad téged is.

A Fórum e-mail címe:
truebloodfrpg[@]gmail.com
FRPG TOP SITES KATTINTS MINDEN NAP!
Holdállás
CURRENT MOON
moon phase
Legutóbbi témák
» Dangerous Mystic World
Világleírás EmptySzer. Ápr. 03, 2013 1:09 am by Vendég

» VampireDiaries
Világleírás EmptyKedd Feb. 26, 2013 4:00 am by Vendég

» Teen Wolf FRGP
Világleírás EmptyVas. Feb. 03, 2013 3:48 am by Vendég

» Enjoy The Hunt
Világleírás EmptySzomb. Jan. 12, 2013 5:49 am by Vendég

» Kylwog De Lamar
Világleírás EmptyHétf. Nov. 12, 2012 3:31 am by Vendég

» Alois Rock School
Világleírás EmptyVas. Nov. 04, 2012 12:20 am by Vendég

» kilencedik csoport
Világleírás EmptyHétf. Okt. 29, 2012 3:03 am by Vendég

» Last Minutes & Lost Evenings
Világleírás EmptyKedd Okt. 09, 2012 6:35 am by Vendég

» Prison - éld az életed!
Világleírás EmptyHétf. Okt. 08, 2012 9:22 am by Vendég

» There is no light without darkness - HP next RPG
Világleírás EmptyCsüt. Okt. 04, 2012 7:12 am by Vendég

» The Killing Dance(új)
Világleírás EmptySzer. Szept. 19, 2012 8:36 pm by Vendég

» Parkoló és sikátor
Világleírás EmptySzer. Szept. 19, 2012 10:08 am by Vendég

» A Sakálnak címezve
Világleírás EmptySzer. Szept. 19, 2012 9:05 am by Vendég

» Mera és Ethan lakása
Világleírás EmptyKedd Szept. 18, 2012 10:05 am by Vendég

» Kék Lagúna
Világleírás EmptyKedd Szept. 18, 2012 7:55 am by Vendég

Ki van itt?
Jelenleg 1 felhasználó van itt :: 0 regisztrált, 0 rejtett és 1 vendég

Nincs

A legtöbb felhasználó (14 fő) Szer. Dec. 28, 2022 9:47 am-kor volt itt.

 

 Világleírás

Go down 
SzerzőÜzenet
Vendég
Vendég
Világleírás Empty
TémanyitásTárgy: Világleírás   Világleírás EmptyVas. Aug. 05, 2012 3:58 am

Japán kutatók néhány évvel ezelőtt feltalálták a szintetikus vért, aminek köszönhetően a vámpírok már nem szorulnak emberi vér fogyasztására. A nagy áttörés és találmány bemutatásával egy időben az éjjeli vérszopók felfedték magukat az emberek előtt. A nagy leleplezésre a televízió kamerák előtt került sor, a műsort élőadásban közvetítették. A vámpírok ekkor azt állították, hogy valamiféle vírusfertőzés az, amelyben szenvednek, és ettől tűnnek nappalonként halottnak. Létezésüket változatosan fogadta a világ emberi lakossága, számosan örültek, hogy kiderült, a velük kapcsolatos legendák egy része valóság, megint mások gyűlölet csoportokba verődtek és feltett céljuk a világot megszabadítani a vámpíroktól. Sokan elfogadták a képtelen magyarázatot a nem létező vírusról, és így az emberiség elkezdte tudomásul venni a létezésüket. Új irányzat alakult ki, a vámpirizmus, amelynek követői különös élvezetet lelnek abban, ha vámpírok társaságát élvezhetik, és önként ajánlják fel vérüket a vérszopóknak. Igen, a vámpírok valójában nem mondtak le az emberi vér élvezetéről, csupán a médiában szeretik hangoztatni, hogy a szintetikus vér kielégíti az éhségüket. Megalakult az Amerikai Vámpír Liga, más néven az AVL, amely folyamatos küzdelmet vív azért, hogy a vámpír társadalmat elfogadják, továbbá, hogy azonos jogokat kapjanak a halandókkal.
Az USA-ban államonként eltérő jogokkal rendelkeznek a vámpírok.

Történetünk Amerika egy álmos kisvárosában kezdődik, a Louisiana állambeli Bon Tempsban. Itt él Sookie Stackhouse, egy kedves és bájos pincérlány, aki közel sem olyan átlagos, mint amilyennek első látásra tűnik. Sookiet az egész város, – habár kedvesnek és szelídnek tartják – flúgosnak, vagy örültnek nézi leginkább. Ennek a pincérlánynak ugyanis van egy különleges képessége, amit ő maga leginkább átokként tart számon, miszerint hallja mások gondolatait. Sookie a nagymamájával, Adele-lel él együtt, a Stackhouse-ok által oly nagy becsben tartott öreg házban, ami a Hummingbird Road-ról nyílik és a Bon Temps-i köztemető mellett helyezkedik el. Sookie bátyja, Jason, a szüleik régi házában lakik, amihez a szüleik halála óta nem nyúlt senki.
Sookie az egyik helyi bárban, a Merlotte's Bar & Grill-ben dolgozik, mint felszolgáló. Itt találkozik először, a városka új lakójával Bill Compton-nal, aki, mint később kiderül, Sookie-ék szomszédjába, a régi Compton villába költözött be. Billről Sookie azonnal tudja, hogy nem csupán egy új lakó, ő egy vámpír. Az első igazi vámpír Bon Temps-ban.
Megismerkedésüket követően a lány megmenti Bill életét néhány vámpírvér csapolótól, és ennek következtében valamiféle kapcsolat kezd kialakulni kettejük között. Azonban Sookie hősies akciójának ára van, a hoppon maradt csapolók legközelebb őt támadják meg, és ha Bill nem siet a segítségére, hogy vérének gyógyító erejével segítsen a lányon, akkor Sookie bizony nem érte volna meg a reggelt sem. Sookie nagymamája Adele teljesen odavan unokája új barátjától és támogatja Sookiet ebben a kapcsolatában.
Míg Sookie és Bill szerelme szövődik, addig a városban különös gyilkosságok történnek, olyan pincérnőket fojtanak meg álmukban, akiknek valamilyen úton-módon köze volt a vámpírokhoz. Sookie jóképű bátyja, Jason is gyanúba keveredik és igen hamar kezdi azt hinni az egész város, hogy bizony ő állhat a gyilkosságok hátterében. A nyomozásba Sookie is beszáll, hogy különleges képességét bevetve kiderítse ki az aki ennyire haragszik a vámpír kedvelő fiatal lányokra. Nyomozásában segítséget kér szerelmétől, Billtől, aki a szomszédos városba, Shreveportba viszi őt egy vámpír bárba, ami nem mellékesen a helyi vámpír sheriff tulajdona. Eric Northman sheriffnek is feltűnik Sookie és az ő képessége, aminek Bill a legkevésbé sem örül, hiszen a vámpír hierarchiában Eric felette áll, és köteles neki bármit megtenni. Egy alkalommal Eric Billre parancsol, hogy hozza el Sookie-t és segítsen kideríteni, hogy ki nyúlta le pénzzel őt. Sookie „kihallgatja” az alkalmazottakat és rájön, a tolvaj nem más, mint Longshadow, a bár csaposa. Aki nem hagyhatta szó nélkül a leleplezését, a lányra támadt, és a nagy kavarodásban végül Bill végzett vele. Ezért a tettéért felelnie kell a Magister előtt, aki a vámpírok társadalmában igen magas pozíciót tölt be, az államok királyai és királynői felett is hatalommal bír. Bill büntetése nem más, mint egy új vámpírt teremteni, a fiatal Jessica Hambyt kell átváltoztatnia.
A gyilkosságok tovább folytatódnak, most a V (vámpírvér) függő Amy, Jason legújabb barátnője az áldozat, és Adele, Sookie és Jason nagymamája. Adele tiszteletbeli asszony volt, a helyiek kedvelték őt, halálának híre mindenkit lesokkolt, és az emberek többsége Sookiet és a Billhez fűződő viszonyát jelölik meg Adele halálának okaként. Amíg Billnek a Magister előtt kell felelnie, addig Sookie életét Sam Merlotte-ra bízza. Sam, aki szerelmes Sookie-ba vállalja a feladatot, és ennek érdekében fel is fedi magát Sookie előtt, Sam ugyanis alakváltó. Képes bármilyen állat formáját felvenni. Elmondja Sookie-nak, hogy nem csak vámpírok és alakváltók élnek közöttük, hanem vérfakasok, vérpárducok, vértigrisek is, számos olyan lény, amikről a lány eddig azt hitte, csak mesék és fikciók. Sookie körül felborul a világ, belecsöppen a természetfelettiek világába, amelyben egyedül aligha boldogulna. A gyilkost még mindig nem fogták el, és bekövetkezik az, amitől mindenki tartott, Sookie-t is támadás éri, ráadásul a saját otthonában. Kiderül, hogy a gyilkos nem más, mint Rene Lenier, Jason munkatársa és barátja, aki elmeháborodott és gyűlöli a vámpírokat és a vámpiristákat. Sookie-nak, mint mindig a gondolatolvasó képessége segít a menekülésben. Végül Rene utoléri és a dulakodásban Sookie megöli.

Közben a háttérben kiderül Bill nem véletlen költözött éppen Bon Temps-ba, nem más, mint Louisiana királynője, Sophie-Anne Leclerq küldte őt azzal a szándékkal, hogy derítsen ki mindent a lányról, amit csak tud. Hadley, Sookie unokatestvére és a királynő szeretője, olyan sok érdekességet mesélt róla őfelségének, hogy felkeltette Sophie-Anne figyelmét a szőke pincérlány. A szálak odáig futnak, hogy kiderül Sookie nem teljesen ember, van benne némi tündérvér is.
Vissza az elejére Go down
 
Világleírás
Vissza az elejére 
1 / 1 oldal

Engedélyek ebben a fórumban:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
A Magyar True Blood FRPG :: START MEZŐ :: A TBFRPG VILÁGÁRÓL-
Ugrás: