Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
A nagysikerű könyv-és televíziósorozat, a True Blood világában játszódó fórumos szerepjáték. Csatlakozz, játssz te is velünk! Hidd el, jó móka lesz!
A Staff
Nika
Lorna Doone
Jesse Caine
Belépés
Welcome
Üdvözlünk a True Blood frpg-n!
Ha harapásra vágysz, vagy esetleg te harapnál meg szívesen másokat, rajta! Regisztrálj és játssz te is velünk! Legyél vámpír, vérfarkas, tündér, boszorkány vagy egyszerű ember, Louisiana örömmel befogad téged is.
A Sweetys' egy hangulatos kis cukrászda, finomabbnál finomabb süteményekkel, cukorkákkal, és fagylaltokkal örvendezteti meg Bon Temps édesszájú lakóit.
Vendég Vendég
Tárgy: Re: Sweetys' Sweets Kedd Dec. 27, 2011 7:14 am
Jade & Emy
Interjút fogok készíteni, csináltam már párszor ezt, de még mindig kicsit ideges leszek, mert nem tudom, hogy mire is számítsak. Készültem, talán többet, is mint amennyire szükség lett volna, de nem akartam elrontani. Izgalmas téma, egy tetováló művész kiállítást készít. Megszereztem a telefonszámát, majd fölhívtam, és kértem tőle egy interjút, szerencsére belement, igen csak könnyen. Sokak nem szeretnek nyilatkozni, amit én tökéletesen megértek, de ha nem mond semmit, akkor mi alapján írjak én bármit is? Vannak olyan újságírók, akik ilyen esetben írnak valamit, amit ők találnak ki, de én nem szeretnék ilyen lenni, én szeretnék hiteles maradni, és nem ilyen botrányba belekeveredni. Egy Bon Tempsben lévő kis cukrászdára esett a választás, ott majd tudunk kötetlenül beszélgetni. Kedves, és kicsi hely, egy interjú elkészítésére tökéletes. Nem akartam a munkahelyén zavarni, de lehet oda is el kellene majd látogatnom, de ki tudja. Majd meglátom, hogy így milyen lesz a cikk, és ha nem tetszik majd neki vagy nekem, akkor ihlet gyűjtés miatt ellátogathatok oda is. Délután 4 óra, kint már sötét van, és hideg, ezért alaposan föl kell öltözni, bár én nem viszem túlzásba, mert a cukrászdától nem messze van a lakásom, 10 perc séta, az alatt meg csak nem fázok meg, legalább is remélem. Elegáns cipő, csőszárú farmernadrág, blúz, egy pulcsi, és kabát. Nem öltöztem ki, azt vettem föl, ami a szekrényben először a kezembe akadt. Szoktam ilyet, mikor megfeledkezek egy kicsit az időről. A cukrászdában csak egy két párocska üldögélt, leültem az egyik ablak mellett lévő asztalhoz, kitettem az asztalra a diktafonomat, egy kisebb jegyzetfüzetet, és egy tollat. Mikor jött a pincérnő kértem egy forró csokit, mivel addig nem hagyott békén, ameddig nem kérek valamit, szóval muszáj volt rendelni.
Jaherys Jordan Alakváltó
Avataron: : Chester Bennington Hozzászólások száma : 40 Join date : 2011. Oct. 28.
Tárgy: Re: Sweetys' Sweets Kedd Dec. 27, 2011 9:24 am
Emy & Jade
Rohanás... utálom, de valahogy egész életemben késésben voltam. Anyám szerint még a saját temetésemről is el fogok késni. Van benne valami... A legtöbb barátom és ismerősöm már megszokta, és szerintük ez afféle művészdolog. Én viszont azt hiszem, szimplán csak késik az órám... Ma délután egy interjú várt rám Bon Temps egyik, ha nem az egyetlen cukrászdájában. Nem nagyon csináltam még ilyet, mivel nem vagyok híres. A kiállításom viszont, ami Shreveportban nyílt nemrég elég sok embert vonzott. Talán azért, mert elég morbid dolgokat pingáltam az utóbbi időszakban. Minden szarság, ami történt velem, a vásznakról köszönt vissza. A vér, a halál, és a gusztustalanságig naturalista ábrázolásmód együtt garantáltan magára vonja a figyelmet. Néhány napja egy újságíró felhívott, hogy szívesen készítene velem egy interjút a kiállításommal és a munkásságommal kapcsolatban. Őszintén szólva nem rajongok a nyilvánosságért, tekintve hogy elég sok titkolni valóm akad. De a bájos női hangnak nehéz lett volna nemet mondani. Emellett pedig azt hiszem, jobb, ha az emberek tőlem tudják meg, hogy aberrált vagyok, mintha egy műkritikus állítaná ugyanezt.
Négy után néhány perccel érkeztem a cukrászdához. Kikászálódtam az autóból, és a telefonomat, meg a pénztárcámat zsebre vágva beléptem a Sweetys'-be. Érdekesen ismerős illat csapta meg az orromat. ~ Komolyan? még egy alakváltó? itt?! ~ Nem sokan üldögéltek a kis helyiségben, de ahhoz elegen, hogy ne tudjam rögtön megállapítani, melyikük lehet az.
Az ablak mellett egy bögre forró csoki, és egy diktafon társaságában egy fiatal nő üldögélt. Egyértelmű volt, hogy ő az, akit keresek. Odaléptem az asztalhoz, és megszólítottam: - Helló, elnézést a késésért, - közelebb hajoltam, a kezemet nyújtottam felé, és rögtön rájöttem, ő a másik váltó. - Jade Jordan - mutatkoztam be egy cinkos mosoly kíséretében a csinos hölgynek.
Voltam a kiállításon, és nekem az ott látott képek… túlságosan is sokak voltak, már, mint a téma nem tetszett. Olyan dolgokra emlékeztetett, amikre nem szívesen emlékszem, pedig már nem valami friss sebek, mégis az emlékük elszomorít, és padlóra vág. A regenerálódás most gyors volt, egyre gyorsabb és gyorsabb lesz, talán egyszer eljutok oda, hogy a sebek már fel sem tépődnek, de idáig még nem értem el. a nevelőszüleim még mindig nagyon hiányoznak, ők voltak azok, akik elől nem kellett titkolóznom. Megrázom egy kicsit a fejem, és próbálom elterelni a gondolataimat, szóval inkább az imént elém került bögre tartalmával kezdek el foglalkozni. Forró csoki. Szeretem. Ha kell, fölébreszt, ha kell, elálmosít, és hatástól függetlenül az íze mindig isteni. Legalább is annak, amit veszek, és nem én csinálok. Nem tudom, hogy hogy csinálom, de ezt mindig elrontom, szóval a készítésével már nem is próbálkozok, inkább megveszem valahol. Szeretek ilyen helyekre beülni, addig is kicsit kikapcsolódhatok, és láthatom, hogy milyen is a normális emberek élete, akiknek nem kell azzal foglalkozni, hogy mi is lesz a következő telihold alkalmával. Szerencsére nincs olyan, hogy elveszteném a fejem, inkább csak arra kell ügyelnem, hogy senki se lásson meg. Eddig ez jól ment, remélem ezen túl is így lesz. Gondolatban kicsit elkalandoztam, nem vettem észre, hogy valaki bejött a cukrászdába, és felém indult, csak akkor néztem föl, mikor megszólított. -Semmi gond, örülök, hogy eljött! -mikor a kezét nyújtja, kezet fogok vele, meglepődök, mikor megérzem, hogy ő is alakváltó. Nem gondoltam volna, hogy pont egy ilyen kis városban fogok egybe belefutni, de mégis. Micsoda véletlen, és milyen érdekes. -Emiliana Simons. - intek neki, hogy nyugodtan üljön ne. Mosolyára én is elmosolyodok. - Nem zavarja, ha a beszélgetést fölveszem majd? Így könnyebb lesz majd megírnom a cikket.- kérdezem meg, mert sokan nem szeretik, ha felveszik őket, remélem Ő meg fogja nekem engedni. Próbálok mindent jól csinálni, igaz, még nincs olyan nagy rutinom interjú, készítésben, csak párszor kellett csinálnom, de eddig mindig ment, most miért ne menne? Mondjuk azért, mert a férfinak szép sötét színű szemei vannak…
Jaherys Jordan Alakváltó
Avataron: : Chester Bennington Hozzászólások száma : 40 Join date : 2011. Oct. 28.
Mire odaértem a cukrászdához, már magamban elképzeltem, vajon hogyan is festhet a bájos hang tulajdonosa. Nem vagyok egy csajozós figura, és nem is úgy készültem, hogy majd most fogok becsajozni. Egyszerűen csak kíváncsi voltam a nőre. Az elképzeléseim és a valóság nem is sokban különböztek egymástól.
Fiatal, törékeny alkatú, bájos nő ült az ablak mellett, és első ránézésre nem néztem volna újságírónak. Talán csak azért, mert a nő szimpatikus volt, kedvesnek és visszafogottnak tűnt, ami totálisan ellenkezett az én újságírókról alkotott elképzelésemmel.
Már a kézfogásnál tudtam, ő is ugyanúgy tisztában van a kilétemmel, akár én az övével. A mosolyomat is viszonozta, ami olyan hatással volt rám, mintha felkapcsolták volna a villanyt. Sugárzott valamit, amit egyelőre nem tudtam hová tenni, de mindenképpen pozitív érzéseket keltett. - Csak nyugodtan, ha ezzel megkönnyítem a munkáját - mutattam a diktafonra, és kényelmesen elhelyezkedtem a széken. Szinte rögtön ezután meg is jelent a pincérnő, és megkérdezte, mit hozhat. A felszolgálóról Emilianarára néztem, és feltettem a kérdést, - Mit szólna, ha ennénk egy szelet sütit előtte? Úgy hallottam, hogy a svájci csokitortájuk isteni. - vigyorodtam el és vártam a reakcióját. Ártatlan kis meghívás volt ez, semmi extra, nem nyomulós, nem macsós, csak egy kedves gesztus. Ennél többre egyébként sem telt volna tőlem. Igen, tisztában vagyok vele, hogy ez vérciki, de ha harmincegynéhány évig eléldegéltem így, akkor talán ezután is menni fog, azt hiszem….
Sokan nem értik, hogy miért újság írónak mentem, a szüleim is meglepődtek, mikor bejelentettem nekik, hogy mi is leszek. Ők végig azt hitték, hogy a sporttal fogok foglalkozni, de hát nem így lett. Féltettek, hogy ez egyáltalán nem nekem való, de tudták, ha olyan helyzetbe kerülök, akkor meg tudom magam védeni, annak ellenére is, hogy az alkatomból sokan nem néznék ki belőlem. De ez csak jó nekem, bár van, amikor kicsit hátrányban vagyok, mert nem vagyok annyira ragadozó, mint a többi újság író, de nem is baj… Én azzal fogok előre jutni, hogy jól írok, nem pedig azzal, hogy a legfrissebb pletykákat írom meg. Kíváncsi lettem, hogy Jade milyen állattá szokott átalakulni, ha kényszerítenének, se tudnám kitalálni, lehet, hogy mivé is alakulhat át teliholdkor. Magamban találgatni kezdtem, hátha rá tudok jönni, de a második állat után föl is adtam. -Köszönöm. Így nem kell majd végig körmölnöm, hogy pontosan tudjam majd idézni. -válaszoltam neki. Figyeltem a pincérnőt, majd Jade kérdésére bólintottam. - Azt még nem volt alkalmam megkóstolni, ideje letesztelni, hogy valóban olyan jó e, mint ahogy a mondják. - Értékelem a felajánlását, még gondolatban gyorsan át akartam futni a kérdéseket, hogy biztosan ne hagyjak ki semmit sem, bár így is lesz ami ki fog maradni.
Jaherys Jordan Alakváltó
Reméltem, hogy Emiliana nem utasítja vissza a meghívást, mert hirtelen nem tudtam volna mit mondani, ha mondjuk azt válaszolja, hogy nem szokott süteményt enni. Vagy, hogy inkább térjünk rá az interjúra. De szerencsémre, nem volt kifogása a jókora kalóriabomba ellen, szóval gyorsan rendeltem két szeletet az említett süteményből, és még valami üdítőt is.
Láttam, hogy Emy is a gondolataiba mélyedt egy kicsit, amíg én azon töprengtem, hogyan folytassam a beszélgetést. ~Egek! gondolatban már becézem is~ riadtam meg kicsit saját magamtól. Nem volt szokásom az ilyesmi. Még a feleségemet is a legtöbbször a teljes nevén szólítottam. Igaz, szinte végig annyira szerettem, hogy még a nevébe is szerelmes voltam. Mindegy… nem mintha számítana ez már bármit is.
Amíg a sütiket vártuk, nem akartam csendben maradni, úgyhogy feltettem a lehető legidiótább kérdést: - Látta a kiállításomat? mi a véleménye róla? – Ebből aztán gyakorlatilag ki is kerekedett az interjú, amire abból jöttem rá, hogy Emiliana bekapcsolta a diktafonját.
Igazából nem számítottam rá, hogy egy interjú ilyen kellemes is lehet. Nem volt kérdezz-felelek szaga, nem voltak oda nem illő, magánéletet firtató kérdések, csak egy kellemes beszélgetés. Ennek ellenére elmondtam, amit lehetett arról, hogy miből is születtek a képek. Elmondtam, hogy milyen tragédiákból táplálkozott a ihletem, ami persze nem a teljes igazság volt, de az életem legfontosabb állomásai nagyrészt benne voltak. Meséltem a szüleimről, akik feketék, és arról, milyen következményei lettek annak, hogy én fehérnek születtem, meséltem a feleségem haláláról is, és más dolgokról. Nem hiszem, hogy egy hiéna- típusú újságírónak is elárultam volna ezeket a dolgokat, de Emiliana teljesen más volt.
Amikor kikapcsolta a diktafont, reménykedtem, hogy nem rohan el azonnal. Szívesen voltam a társaságában, és arra gondoltam, jó lenne egyszer diktafon nélkül is elbeszélgetni vele. Ő legalább tudja, hogy mi vagyok, nem kellene előtte titkolóznom és talán kibeszélhetnénk magunkból a sok felgyülemlett hazugságot, amit a környezetünknek kell nap, mint nap eladni. Talán ő is ugyanígy van ezzel. Persze, nyíltan randira hívni nem mertem volna, de eszembe jutott egy sokkal egyszerűbb megoldás. - Tudja, ha szüksége lenne még némi plusz információra, benézhet a műtermembe is. Bármikor szívesen látom. – mondtam mosolyogva, és ettem egy falatot a süteményből, amit még az interjú közepén hozott ki a pincérnő.
Vendég Vendég
Tárgy: Re: Sweetys' Sweets Pént. Jan. 06, 2012 10:46 am
Sokan visszautasítottak volna egy ilyen meghívást, de én nem, semmi képpen sem. Imádom a csokit, és egyáltalán nem tartozok azok közé a nők közé, akik azért nem esznek, mert éppenséggel vigyáznak a vonalaikra. Barátságos meghívás volt, és még a süti is finom volt. Kérdése jól jött, nem kellett úgymond hivatalosan bele kezdeni egy interjúba, hanem csak szépen beszélgettünk. Mikor a véleményem kérdezte elmondtam, hogy pár rossz emléket idéztek fel bennem a képei, majd utána bekapcsoltam a diktafont, és hallgattam, vagy éppen kérdeztem őt. Sok mindent elmondott arról, hogy hogyan és miért is születtek a képek, igazából jó sok mindent tudtam meg a személyiségéről, hisz a múltja jó nagy részébe engedett nekem belátást. Ezt nagyon értékeltem, bár minden bizonnyal ez nem annak az érdeme, hogy én vagyok itt, hanem csak az interjúnak. Biztos másnak is elmondta volna ezeket, de mégis örültem, hogy nem olvasnom kell, hanem személyesen hallhatom. A hangja kifejezetten tetszett. Próbáltam nem csak a hangjára összpontosítani, hanem arra is amit mond, többé kevésbé sikerült is, még szerencse, hogy fölveszem az egész beszélgetést. Mikor a mondókája végére ért, kikapcsoltam a diktafonomat. Nem akartam elrohanni, más esetben biztos rohantam volna, de eddig is kellemesen beszélgettünk, jó lenne folytatni. -Minden képpen fel fogom keresni, mert mielőtt leadom, a cikket szeretném, ha átolvasná, és beleegyezne, hogy az úgy mehet e majd a lapba. - válaszolom neki egy apró mosoly kíséretében. - Meg kíváncsi vagyok, hogy egy műterem hogyan is néz ki, hogy hol készülnek a képek. Még nem jártam olyan helyen.
Jaherys Jordan Alakváltó
Jóízűen befaltam a tortaszelet maradékát, és megfigyeltem, hogy Emilianának is ízlik. Elmosolyodtam, hiszen olyan ritkán látni manapság önfeledten falatozó nőket, akik ráadásul csinosak is. Elgondolkodtatott egy pillanatra, és egy picikét rajta felejtettem a szemem. Mikor erre rájöttem, reméltem, hogy neki nem tűnt fel, mert nehezen tudtam volna megmagyarázni a dolgot. Kicsit zavarba is jöttem, de igyekeztem elrejteni azzal, hogy hosszan és nagyot kortyoltam az üdítőmből.
- Köszönöm, ez nagyon figyelmes - mondtam én is mosolyogva, és átfutott a fejemen, hogy mennyire kiadtam magam az előbb, az interjúban. Egyértelmű, hogy túl sokat mondtam, de valahogy nem éreztem semmiféle veszélyt. Talán azért, mert Emiliana is váltó, mint én, de az is lehet, hogy csak túlságosan is tetszett ahhoz, hogy rosszat feltételezzek róla. Na igen, ez könnyen meglehet. Nincs túl nagy tapasztalatom a nőkkel, hiszen Alyanne volt gyakorlatilag az első és egyetlen komoly kapcsolatom eddig. Túl jó emberismerőnek sem mondanám magam, elég könnyen kihasználják, hogy alapvetően jót feltételezek mindenkiről.
Mindenesetre az, hogy Emy eljön majd hozzám, és megmutatja a kész cikket már nagyon is jót jelentett. Reménykedni kezdtem, pedig csak annyit mondott, hogy eljön, hogy egyeztessünk. Ez még nem sok minden, de nekem egy hatalmas lépés volt. - Remélem, hogy nem fog csalódni - mondtam kicsit szégyellősen, mivel hirtelen eszembe jutott, hogy micsoda kupi van ott állandóan. - Ha elkészült a cikkel, csak hívjon fel és én szakítok időt a találkozásra - tettem még hozzá úgy, mintha rendkívül elfoglalt ember lennék. Holott az egyetlen dolgom a dobozok kipakolása lenne, mert arra valahogy még nem sikerült rávennem magam, hogy minden apróságot kirámoljak. Talán azért, mert tartok tőle, hogyha azzal is végeztem, tényleg nem lesz mit csinálnom, és meghülyülök. ~Amilyen gyorsan csak lehet, meg kell nyitnom a tetoválószalont itt Bon Temps-ban.~ döntöttem el hirtelen.
Ettől kicsit jobb kedvem is lett, és ezért valamivel bátrabban folytattam a beszélgetést: - És mondja csak, mit szokott csinálni, amikor épp nem újságot ír? - megint egy kicsit hülyén feltett kérdés, de legalább nem ültem kukán, ahogy az tőlem megszokott, ha egy gyönyörű nő társaságában vagyok.
Vendég Vendég
Tárgy: Re: Sweetys' Sweets Csüt. Jan. 12, 2012 6:27 am
Kíváncsi voltam, vajon mi is járhat a fejében, miközben a sütit ettük. Nézett, nézett, és még mindig nézett majd, mint aki észrevette magát gyorsan elkezdett mással foglalkozni. Úgy tettem, mintha nem vettem volna észre, de nagyon is kíváncsivá tett, az, hogy a gondolatai merre kalandozhattak el. Kíváncsi vagyok, ezért is lettem újság író, és nem hallgattam a nevelő szüleimre.
Aranyos, mikor mosolyog, de ezt inkább csak magamban jegyzem meg, furcsa lenne, ha ezt a megállapításomat a tudomására hoznám. Bár megnézném, milyen lenne az arckifejezése, de ezt most inkább nem szeretném megtudni. -Azt tanítják nekünk, illetve tanították, hogy át kell olvastatni az elkészült cikket a riport alannyal. Ezt sokan szeretik elfelejteni, de én ezt így tartom tisztességesnek. - mondom el neki, miért is akarom azt, hogy átolvassa majd, mielőtt leadom. -Tudja, sokan egy ilyen alapanyagból szeretik a drámát kiemelni, és nem arra fektetni a hangsúlyt, ami tényleg megérdemelné… - Az ilyeneket hívom piócáknak, hisz csak kiszívják az ember vérét, míg nem marad belőlük semmi sem.
-Csalódást kétlem, hogy okozhatna, hisz olyan helyen még nem jártam, vagyis nincs semmiféle viszonyítási alapom, ezáltal csak tetszhet, amit látni fogok. - Nem tudom miért is mondtam, mintha meg akarnám nyugtatni valamiért, ami ugyebár tökéletesen nagy butaságnak, tűnik. -Jövőhéten le kell adnom, szóval két nap múlva felkeresném, ha az úgy jó. - Úgy vagyok vele, inkább most egyeztessünk, mint később telefonon. Nem szeretem a telefont, az olyan személytelen. Igaz, a nélkül ki nem mozdulnék a lakásomból, de ez már más lapra tartozik.
Kérdése egy kicsit meglep, de ezt nem mutatom ki. Nem sietek sehova sem, szóval.. - Mit szólna ha Tegeződnénk? - kérdezem kicsit óvatosan, mielőtt válaszolnék neki. Úgy sokkal kényelmesebb lenne beszélgetni, legalább is én így gondolom. - Nagyon szeretek sportolni, kísérletező típus vagyok ilyen téren, szeretek minél több mindent kipróbálni, hogy aztán el tudjam dönteni, mi az ami tetszik, és mi az ami kevésbé volt szimpatikus a számomra, bár ilyen nem nagyon akadt eddig. Igaz sakkozni nem szeretek, pedig azt is sportnak állítják be. Kirándulni nagyin szeretek. ha jó az idő, ha rossz. A legnagyobb esőben is képes vagyok neki indulni, ha úgy tartja kedvem. Szoktam olvasni is, és nagyon szeretek kirakózni. - válaszolom neki, és kicsit elszégyellem magam, hogy ennyit beszéltem magamról. -És te? Mivel szoktad elfoglalni magad, amikor nem a műtermedben vagy? - Kérdezem vissza, hisz így tartom fairnek, ha mát én ennyit fecsegtem magamról.
Jaherys Jordan Alakváltó
Egy picit, csak egy pillanatra bepánikoltam, amikor a pohár felett Emilianára pillantottam. ~Észrevette! Tutira észrevette, hogy bámultam!~ De aztán vettem egy nagy levegőt, és összekaptam magam. - Biztos vagyok benne, hogy remek cikket fog írni - mondtam mosolyogva, és további bókokon gondolkodtam, de semmi odaillő nem jutott az eszembe. Ebben persze semmi meglepő nincs, én már csak ilyen vagyok.
A műterem-látogatásra áttérve kicsit megnyugodtam, miután Emiliana elárulta, hogy nem járt még egyben sem. Talán így nem fog olyan cikinek tűnni, hogy a hely, amit műteremnek neveztem ki, valójában az új ház legnagyobb szobája, amiben egy kanapén, karosszéken és egy dohányzóasztalon kívül semmilyen berendezési tárgy nincs. Rendetlenség viszont igen.
- A holnapután megfelel. Épp semmi dolgom nem lesz - reagáltam egy széles mosollyal, mivel nagyon örültem neki, hogy ilyen hamar újra láthatom. - A telefonszámomat már tudja, csörgessen meg, ha elindult, vagy esetleg, neadjisten közbejött valami. Én várni fogom - Még én magam is meglepődtem, milyen könnyen ment ez a felszabadult társalgás dolog. Annak is örültem, hogy felajánlotta, tegeződjünk. - Remek lenne - feleltem jókedvűen, jobb híján az üdítőmet felemelve mondtam: - Hát, akkor Szia Emiliana, örülök, hogy megismertelek - Miután ezzel megvoltunk, figyelmesen végighallgattam őt, és iszonyúan megörültem, amikor meghallottam, hogy szeret kirándulni, csakúgy, mint én. Nem tudtam, ezen kívül mi mást említhenék még, hisz alapvetően nem vagyok valami igzalmas fickó. Mégis igyekeztem viszonylag poztív képet festeni magamról.
- Én is imádom a kirándulást, és mindent, ami a természettel kapcsolatos. Ha sport, akkor golfozás. Ahhoz értek valamelyest. Próbáltad már? - kérdeztem Emytől, és mivel elég rövidre sikerült a monológ, a válasza után adagoltam még némi kockaságot. - Elég sokat lógok a neten is, főleg közösségi oldalakon. Apropó! Neked van Facebook fiókod? - Hát igen. Így kell magadról pozitív képet festeni 'jadejordan' módra.
Szavaira elmosolyodok, miszerint biztos remek cikket fogok írni. Igazából már minden megvan ahhoz, hogy ezt meg tudjam csinálni, de ha épp nem leszek formában, mikor neki kezdek, akkor igen nagy kudarcot is vallhatok a feladattal. Van a mai délutánom, és a holnapi napom, azaz 36 órám, körülbelül. Persze aludni is kellene majd, de az ráér később is. Első a munka, utána jöhetnek az egyéb szükségletek is. Nem vagyok munka mániás, de van, amikor teljesíteni akarok, és akkor semmi sem állhat az utamba. Amit elhatározok az úgy is lesz, kivéve, ha a főnököm, vagy egy másik újságíró úgy nem dönt, hogy keresztbe tesz nekem, vagy csak éppen próbára tesz, hogy mekkora a tűrőképességem. Eddig még nem sikerült kiborítaniuk, és én azon vagyok, hogy ez továbbra is így legyen. Tekintsenek rám kollegaként, ne pedig holmi taknyos újoncként. Sokakban bizonyára az van, hogy mikor Ők voltak kezdők, akkor bizony őket sem kímélték az öregek, akkor ezt most szépen kiélvezik… van egy új husi a melóhelyen, miért is ne keseríthetnék meg most az Ő életét? Az emberek nagyon gonoszak tudnak lenni egymással, amit én nem igazán tudok értékelni. Nem szeretem a hatalmi játszmákat, mégis nyakig benne vagyok, de csak azért, mert én akarok lenni a legjobb. Bizonyos keretek között még elmegy a versengés, csak akkor, ha minden az írott és az íratlan szabályok szerint megy. A sportnak köszönhetően megtanultam, csalni nem szép dolog, ott azokat, akik mégis illegális módszerekkel szereznek előnyt, megbüntetik. Én egyszer sem használtam ki egy-egy ember figyelmetlenségét, vagy épp kitüntetett figyelmét. Azt hoztam ki magamból, amit tudtam, sem többet, sem kevesebbet, és így is sikereket értem el, legalább is a saját szintemen. Minden esetre nagyon jól estek a szavai. Még nem is ismer, de bízik bennem, vagy csak reménykedik, hogy egy ilyen anyagból nem fogom a legrosszabbat kihozni? Az biztos, nem fogok a családi hátterére nagy hangsúlyt fektetni, csak meg lesz említve itt-ott egy morzsa elszórva, nem akarom arra felhívni a figyelmet. Mindenkinek meg van a maga múltja, amivel finoman kell bánni. Én sem örülnék, ha csak úgy kiteregetnék a múltamat egy újság harmadik oldalán. Igazán kiábrándító lenne.
-Mindenképpen menni fogok, ha csak ki nem töröm a nyakam, véletlenül holnap este. - Na, igen… a nem is olyan rég említett 36 órából lejön egy, illetve inkább másfél óra. Muszáj lesz mozognom, végre, az elmúlt 3 nap nem csináltam semmit sem, és valamilyen testmozgással muszáj lesz lefoglalnom magamat. Valami olyannal, ami kikapcsol, igénybe vesz és lefáraszt. Megyek falat mászni. Terepen még nem voltam, csak teremben, de azt nagyon szeretem. Tudom, hogy nem fogok megsérülni, de ott bármi előfordulhat. Ha én vagyok túl figyelmetlen, és mellé nyúlok, akkor tényleg eshetek egy nagyot, ha biztosító kötél nélkül megyek. Már pedig úgy fogok. Egy kis adrenalin sosem árt. Már ismernek ott eléggé, hogy engedjenek így is menni. -Tudod, ha nagyon ki kapcsolódásra van szükségem, akkor falat mászni megyek. Persze nem mindig, de ez az egyik legjobb stressz levezető. - mondom neki, majd rájövök, talán nem kellett volna, hisz így talán komplett idiótának néz, hogy én ilyeneket szeretek. Mindenki másképp vezeti le a feszültséget, van, aki más ágyába mászik bele, van aki bulizni jár, és vagyok én, aki ilyen dolgokkal kapcsol ki. -Rendben, majd amikor elindulok otthonról majd telefonálok. - Bólintok.
Hallgatom a válaszát, és most már biztos vagyok abban, hogy sokat beszéltem, igaz, nem láttam rajta, azt, hogy zavarná, szóval akkor minden rendben van. Elmosolyodok, mikor azt mondja, hogy szereti a természettel kapcsolatos dolgokat. Igazából szerintem ez abból adódik, amik vagyunk. A természet szerves részünk, hisz havonta minimum egyszer átadjuk magunkat neki. Nincs is annál talán jobb kikapcsolódás. Nincs munkahelyi stressz, se semmi más, hanem csak önmagam lehetek. Bár az kellemetlen, mikor egy munkahelyi esti megbeszélést kell lemondanom, e miatt, de ilyen eddig csak egyszer fordult elő, és amint kiderült az el is maradt, szóval szerencsére nem maradtam le semmi fontosról sem, és nem tudnak ezzel is szekálni a többiek. -golf… hmm ez eddig kimaradt a listámról. Nem, még nem próbáltam, de most hogy mondod, kíváncsi vagyok milyen is lehet. Mindenben a kihívást keresem, és biztos nem olyan könnyű játszani, mint amilyennek látszik. - Eddig eszembe se jutott az, hogy kipróbáljam, mert a golfról mindig az öltönyös, saját millióikban úszó dúsgazdagok jutottak az eszembe, de talán túlságosan is hamar elítéltem a sportnak eme fajtáját. -Igen, nekem is van facebook fiókom, tudod, szerintem ma onnan lehet a legtöbbet megtudni az emberekről. Hogy mi is érdekli őket, már csak munka szempontjából is. Onnan ki lehet silabizálni, hogy az emberek mit is olvasnának szívesen egy lapban.- válaszolom neki. Az internetet jó és rossz dolognak is tartom egyben. Jó, mert sok mindent meg lehet onnan tudni, viszont az emberek idejét nagyon elveszi az, hogy különböző oldalakat nézegetnek, és már már elfelejthetik azt, hogy mi is van a falakon túl, ha kinéznek az ablakon, nem látnak mást, mint unalmat. Az internet meggyorsít dolgokat, de egyben el is ront mindent. Semmi kommunikáció, legalább is rendesen szóban nem, hanem minden csak a billentyűzeten és a monitoron keresztül megy. Igazán kiábrándítónak tartom azt, hogy egyesek a magánéletük leg apróbb részleteit is kiteregetik az ilyen közösségi oldalakon, de az az ő dolguk nem az enyém. Én nem leszek ilyen, az biztos. Igaz, mostanában annyira beletemetkeztem a munkába, hogy nem is írhatnék ki semmi érdemlegeset, legalábbis az ottani közösség szerint… Nekik az nem lenne érdekes. Ki szakított kivel, ki kivel jött össze, az összes egyetemi ismerősöm, és mindenki ezen csámcsog. Már gondoltam, hogy töröltetem magam onnan, de sose lehet tudni, hogy mikor történik valami tényleg érdekes. Van, hogy sokszor előtt tudok meg dolgokat a közösségi oldalakról, mintha a tv-ben hallanám, sőt ott néha részletesebben is, de a neten nincsen semmi féle szűrő, nem lehet tudni, hogy minek mennyi a valóság értéke, és mennyiben egy unatkozó tini agyszüleménye az egész. A net, új lehetőséget nyitott az munkám területén, de sok mindent meg is ölt. Sokan már nem vesznek újságokat, hanem előbb nézik meg azt a dolgot a neten, és egy újságban olyan dolgok is vannak, amik az embert annyira nem érdeklik… Akkor miért is vennének meg egy újságot? Miért is ezt a szakmát választottam? Ez egyszerű kérdés. azért mert ebben van kihívás! Megteremteni azt az illúziót az embereknek, hogy igen, arra az információra, amit olvashatnak egy lapban, nekik arra nagyon is szükségük van! Kihívás… erről szól az életem, és én ezt nagyon élvezem.
Jaherys Jordan Alakváltó
Tárgy: Re: Sweetys' Sweets Csüt. Jan. 26, 2012 11:28 am
Láttam rajta, hogy örült a bizalmamnak, és a kedves mosolya engem is további mosolygásra késztetett. Lehet, hogy inkább már idióta vigyor volt, nem is mosolygás. Nem tehettem róla, ez a fiatal hölgy akarva-akaratlanul felvidított. Minden várakozásomat felülmúlta ez a találkozás, és azon kaptam magam, máris a következő találkozást várom. Egyelőre azonban még itt ültünk a hangulatos kis cukrászdában, és ki akartam élvezni a kellemes beszélgetést. Ezért a gondolataimat igyekeztem nem ábrándozásra fordítani, hanem a beszélgetésre koncentrálni. Nem mindig ment a dolog, de legalább keményen próbálkoztam.
- Isten ments, hogy valami történjen magával! - szúrtam közbe, de mielőtt rákérdezhettem volna, ugyan miért is számít ilyesmire, meg is magyarázta a dolgot. Falat mászik. Ez aztán nem semmi! Egy pillanatig szinte csodálattal néztem rá, aztán végre összekapartam a gondolataimat és megszólaltam. - Hűha! Ez nagyon izgalmasan hangzik, én még sosem próbáltam. Remélem nagyon vigyázol magadra - megint elvetettem kicsit a sulykot, legalábbis úgy éreztem. Persze, hogy tud vigyázni magára. Csak rá kell nézni. Egy talpraesett fiatal nő, aki ráadásul alakváltó, tehát az átlagosnál erősebb, ügyesebb, és ellenállóbb. Azért, ahogy belegondoltam, legyél bár természetfeletti, vagy egyszerű halandó, 8-10 méter magasból lezuhanni semmiképp sem veszélytelen. Amit én csinálok, a golfozás, az maximum akkor lehet veszélyes, ha nem a labdára célzol az ütővel. Vagy, ha béna játszótársakkal vagy körülvéve.
-Tudod, a golf nekem ugyanaz, mint neked a falmászás. Kikapcsol, és stresszlevezetőnek is tökéletes. Talán nem olyan izgalmas és megerőltető, de remek sport. És már partnered is lenne - mondtam vigyorogva, majd észbe kaptam, és kicsit elvörösödve hozzátettem - ú-ú-úgyértem, játékpartner.....már ha megfelelek - remekül sikerült ez is. Először félreérthető ajánlat, aztán dadogó helyesbítés...csak hoztam a formám. Ezek után, ha még mindig kedve lesz beszélgetni, akkor én vagyok a legszerencsésebb balfácán az egész világon.
Emilia, szerencsére nem menekült el, egyelőre, úgyhogy tovább folytattuk a beszélgetést. A facebook mániám és a kockaságom persze elő kellett, hogy kerüljön, és ez, úgy éreztem, újabb tényező, ami ellenem szólhat. Dehát Emy, becsületére legyen mondva, egyáltalán nem mutatta jelét, hogy menekülni szeretne. Meglepő volt, és hihetetlen, de egyben furán jó érzés is. Nem akartam egyelőre túlkombinálni, csak igyekeztem -Emiliana számára is- normális mederben tartani a beszélgetést. - Remek-remek! Jó lenne, ha több ilyen újságíró lenne, mint te. Akkor talán nem pazarolnák a papírt mindenféle szennylapra... - reagáltam őszintén, aztán eszembe jutott, hogy végülis nem is igazán olvasok újságot már egy ideje -pontosan az előbb említett minőségromlás miatt-, így aztán nem is igazán van jogom ilyen keményen ítélkezni.
Ha ő is valami ilyen lapnak dolgozna, talán nem vállaltam volna az interjút, bár visszagondolva a telefonbeszélgetésünkre, azt hiszem, nagyon nehezemre esett volna egy ilyen kedves hangnak ellenállni. A lényeg, hogy most itt voltam, és az utóbbi időkben ez volt az egyik legjobb döntés, amit hoztam a nappaliba rendelt kanapé megvásárlása mellett, ami a legkényelmesebb dolog, amire valaha letettem a fenekem. Erről ismét eszembe jutott, micsoda kupi és összevisszaság van még mindig otthon, és riadtan döbbentem rá, hogy kábé másfél napom van kitakarítani, és a meglévő cuccokat kipakolni a dobozokból, zsákokból, és egyéb tárolókból. ~ Majd belehúzok ~ nyugtattam meg magam, és néhány pillanatnyi elkalandozás után ismét Emilianának szenteltem minden figyelmemet.
Vagyok olyan szerencsés, hogy eddig sportolás köben még nem igazán sérültem meg, vagyis igen, csak nem komolyabban. Egyszer egy lóról estem le, de hát ott én voltam a béna, az én hibámból történt a dolog. Akkor még kezdő voltam a lovakkal, nem igazán tudtam, hogy mit és hogy kell csinálni, de ez már réges régen volt, akkor nem történt semmi komoly sem, és utána sem. -Eddig még egyszer sem sérültem meg komolyabban, maximum kék-zöld foltok, de azokhoz már hozzá szoktam. - Mondom neki, arra válaszként, hogy reméli, vigyázok magamra. Kék zöld foltokat mindig találok magamon, de azok már nem zavarnak, mert nem tudom, hogy hogyan és mikor szerzem őket. Valószínűleg megnyom valami annyira, hogy egy két hajszálér elpattan, de ki tudja, Már sokszor megfogadtam, hogy akkor most nagyon vigyázok, de akkor nem voltam felszabadult, hanem csak görcsöltem, szóval már rájöttem, ez az életmódommal jár. Egyszer talán lemondok az extrém sportokról, de most még nem.
-Ez igazán kedves tőled, hogy felajánlod, viszont én még sohasem golfoztam, nem tudom, hogy hogyan kell szabályosan játszani, hogy mik a szabályok, mit szabad és mit nem… de ha vállalod, hogy megtanítasz, akkor ezer örömmel megyek majd veled, vagy ha nincs türelmed tanítani, akkor keresek mást, aki megtanít, és majd ha már mindent elsajátítottam értesítelek! - Válaszolom meghívására, elvégre nem várhatom el tőle, hogy megtanítson, nem ismer olyan rég óta, hogy ilyen szívességet tegyen nekem. vagy ha mégis felajánlja, én nagyon hálás leszek neki, az biztos, hisz akkor nem kell másra pazarolnom az időmet.
Nem tartom rossz dolognak, egyáltalán nem ítélem el amiért egy közösségi oldalt hozott fel, témának, az ilyen oldalak az Ő munkáját is előre vihetik, nem egyszer láttam, már, hogy különböző még kevésbé felfedezett művészek alkotásai keringtek az ilyen oldalakon, és ott váltak híressé. - Megkérhetlek, hogy a műtermed úgy nézzen ki, mintha épp festeni készülnél, mikor majd megyek? - Kérem kissé óvatosan. - Tudod, ilyenkor nagyon sokan neki kezdenek takarítani, átrendezni a dolgokat, és egyáltalán nem az jön át a helyről, mint ami valójában, hanem valami hamis illúzió. - teszem még ezt hozzá. Nem tudom, hogy Ő neki állt volna e ilyennek vagy sem, de jobb megelőzni az ilyet. Remélem nem veszi sértésnek, vagy valami hasonló.
Jaherys Jordan Alakváltó
Tárgy: Re: Sweetys' Sweets Szer. Márc. 14, 2012 10:07 am
Azonnal, gondolkodás nélkül elhittem, mikor Emiliana azt mondta, nem sérült még meg komolyabban. Persze, biztosan szerepük van ebben az alakváltó géneknek, de biztos voltam benne, hogy Emy tehetséges sportoló. Sőt, valószínűleg inkább extrém sportoló. Én sosem jeleskedtem igazán semmilyen sportban, bár az is igaz, hogy soha nem is vonzott különösebben egyik sem. Leszámítva a golfot. - Ezt jó hallani - mondtam őszintén, majd egy apró mosoly és biccentés után még hozzátettem: - A kék-zöld foltok, és karcolások nálam csak teliholdas éjszakák után jelentkeznek. No, meg, ha esetleg összefestékezem magam. - kisfiú módjára felhúztam a vállaimat, és szégyellősen pillantottam Emilianára. Nagyon szerettem volna megkérdezni őt, mi a kedvenc állata, azaz mivé változik a legszívesebben, de nem mertem. Féltem, hogy túl indiszkrétnek fog tartani, én viszont iszonyúan szerettem volna jó benyomást tenni rá. Inkább türtőztettem még a kíváncsiságom.
Amikor a golf került szóba, magamban reménykedtem, hogy a lány elfogadja az ajánlatomat, és talán egyszer elmehetünk együtt a shreveport-i pályára. Az már szinte randinak is beillene. Lelki szemeim előtt egy pillanatra romantikus mozifilmek képei villantak fel. Ahogyan a főhős golfozni tanítja a főhősnőt, amihez természetesen át kell karolnia a hölgyet hátulról. A nő meglepett pillantása, a férfi koncentrációt mímelő arckifejezése.... hát igen, néha még én is tudtam nagyon romantikus lenni. Persze ezt nem ismertem volna be mások előtt, de azért így volt. - Örömmel vállalom a dolgot, ha megígéred, hogy a későbbi golfpartikon nem versz meg nagyon - mondtam Emynek, és kicsit hátradőltem a székben, mivel ezegyszer nagyon elégedett voltam a saját válaszommal. Úgy éreztem, most végre kicsit olyan voltam, amilyen egy átlagos fickó, átlagos csajozási képességekkel. Jó érzés volt.
Amikor visszatértünk az eredeti témához, egy pillanatra megállt a szívem. Olyan volt, mintha Emiliana kitalálta volna a gondolataimat. - Pedig épp erre készültem - vallottam be őszintén. - De a kedvedért még néhány napig ellenállok a takarítási kényszeremnek, ígérem - tettem hozzá gyorsan, és a kezemet is felemeltem, mintha esküdnék. Legalább eggyel kevesebb dolog miatt kell aggódnom. Így is elég sok idő lesz, mire kipakolom a rengeteg dobozt, amik még mindig ott állnak a nappaliban, ahová a költöztetők lepakolták őket.
Bevallom, elég sok időt szenteltem Emiliana csinos arcának tanulmányozására. Talán többet is, mint illendő lett volna. Bár egy művésznek általában el szokták ezt nézni, mert azt mondhatja, hogy ő más szemmel nézi a dolgokat. Volt egy pillanat a beszélgetésünk alatt, amikor megláttam valamit benne, ami szinte kiáltott érte, hogy lefessem. Egy bátor pillanatomban feltettem a kérdést, ami már percek óta foglalkoztatott. - És mondd csak, mit szólnál hozzá, ha megkérnélek, hogy légy a modellem egy portré erejéig? -
Vendég Vendég
Tárgy: Re: Sweetys' Sweets Vas. Ápr. 01, 2012 5:03 am
Általában vigyázni szoktam magamra, már mint akkor, amikor épp nem a határaimat feszegetem, mondjuk a súlyemelésnél, vagy a futógépen, vagy épp lóháton. Egy egy kisebb lila, vagy zöld folt még belefér, azokat nem veszem komolyan. Halkan felnevetek, mikor mondja, hogy Ő akkor is színes lesz, mikor fest… végül is kinek van ideje arra figyelni, hogy hogyan maszatolja össze magát, mikor megszállta az ihlet? -Amíg le lehet most a festéket addig nem is jelenthet az nagy gondot, hogy össze festékezed magad.-Mondjuk én nem értek az ilyenekhez, nem tudom, hogy milyen típúsú dolgokat használ alkotás közben.
Gondolataim elkalandoznak egy kicsit, mikor a golfoktatás jön szóba. Ha lehet hinni a filmeknek, akkor egész közel, kerülne akkor Ő ott hozzám. Belegondolva, nem lenne ellene kifogásom. Nem értem magam, máris olyan képek jelennek meg a szemeim előtt, amik egy romantikus filmbe illenének bele, csak ott épp én lennék az egyik főszereplő. Próbálom kikergetni őket a fejemből, és rájönni, nem igazán valósághűek a képek. Amit valahol mélyen talán sajnálok. Érdekes milyen gondolatok fordulnak meg a fejemben, pedig nem rég ismerem, még is… Azt hiszem kicsit elkalandoztam, ami jó, csak nem itt, és nem most. Zavarban érzem magam egy kicsit. -Megígérem, hogy nem foglak legyőzni… olyan sűrűn. De lehet, hogy egyáltalán nem is fogok győzni. Lehet megtalálom azt a sportot amiben nem leszek jó. Ehhez türelem kell, és nekem az ilyen téren nem mindig van. Sajnos. -válaszolom neki, miután felocsúdtam a gondolataimból.
-Azért nagyon hálás leszek, ha nem pakolsz el, de ha gondolod, utána segíthetek rendet tenni, ha te nem szereted ezt a tevékenységet… Én szeretek pakolni. Nem akarom ezt rád erőszakolni, megértem, ha visszautasítod az ajánlatot… -Hisz Ő tudja csak, hogy mit hova szeretne rakni, én nem tudhatom, nem ismerem… mégis olyan, mintha már több hete ismerném.
Kérdése meglep. Én, mint modell? -Megtisztelő, hogy megkérsz, szívesen vállalom. [b]-mosolyodom el. [b]-Azt megkérdezhetem, hogy miért? Vagy mindenkit le szoktál festeni? -Lehet buta kérdés, de engem foglalkoztat. Vajon miért? -Majd ha neked alkalmas hívj fel, és szakítok időt erre.
Jaherys Jordan Alakváltó
- Áh, igen, általában le is szoktam...már amikor észreveszem a foltokat - mondtam vigyorogva és magamban megjegyeztem, milyen gyönyörű, amikor nevet. - A ruhákkal már nehezebb...eddig mindig mostak rám, az utóbbi időben viszont kénytelen voltam megtanulni, hogyan működik a mosógép, mi az a fehérítés, és hogy az a színes ruhákat is fehérré varázsolja..többé-kevésbé - Wow, micsoda szóáradat, meg humor...nem is olyan rossz tőlem! Azt hiszem, sokkal felszabadultabban viselkedem most Emilianával, mint az utóbbi időben bármilyen nőnemű lénnyel, beleértve az anyámat is. Igen, tudom. Béna vagyok.
A golfoktatás úgy tűnt nem csak engem ejtett gondolkodóba, hanem Emyt is. Láthatóan elmerült a gondolatai között, amitől kicsit mintha el is pirult volna. Vajon mire gondolhatott? Bizonyára nem olyasmire, amin nekem is járt az előbb az agyam. - Szerintem remekül fogod csinálni - mondtam bíztató hangon és elmosolyodtam. Persze, hogy remekül fogja...aki falat mászik és egyéb extrém sportokat űz, nem jelenthet gondot egy ütő és egy labda. - Tudod, azt szokták mondani, hogy csak a rossz golfosnak van szüksége türelemre - tettem még hozzá, remélve hogy nem fogja meggondolni magát a játékkal kapcsolatban.
- Tényleg nem fogok pakolni, mert amúgy sem az erősségem a dolog - ígértem Emilianának - és hálásan elfogadom a felajánlott segítséget, bár attól tartok, bánni fogod - vontam meg szégyellősen a vállaimat. Megeszem a kalapom, ha van mégegy olyan kupis hely a környezetemben, mint a műtermem. Egyszerűen a rendezett munkakörülmények nem tudnak igazán inspirálni. De a lakásra azért ráférne egy kis rend. Az alapján, ahogy épp kinézett a házam, jó esély volt rá, hogy Emy tényleg meg fogja bánni a nagylelkű ajánlatát. Persze, az én szemszögemből ez jópár együtt töltött órát jelentett. Egyáltalán nem volt ellenemre.
Nem is értettem, miért lepődött meg a felkérésemen. Hiszen ő mindennap láthatja az arcát, tudnia kellene, milyen gyönyörű és különleges. - Nem igazán tudom ezt megmagyarázni. Csak akkor szoktam ilyesmit csinálni, ha különleges alanyt találok hozzá, ami elég ritka. - magyaráztam őszintén, amitől kicsit zavarba is jöttem. - Mindenképp felhívlak - ígértem, és még hozzátettem - Köszönöm, hogy vállalod. - Szinte repestem a boldogságtól. Kezdtem bízni benne, hogy talán én is érdeklem őt, nem csak ő engem. Mekkora mázlista lennék! Ráadásul még a valódi kilétemet sem kell titkolnom előtte. Akkor sem lehettem volna boldogabb, ha épp közölték volna velem, hogy nyertem a lottón.
Vendég Vendég
Tárgy: Re: Sweetys' Sweets Szomb. Jún. 30, 2012 5:37 am
Tetszik ahogyan beszél, kellemes hangja van, bár nem igazán használja sokszor, aminek nem kifejezetten örülök, de majd csak ráveszem további beszédre. Igaz, az interjú alatt sokat hallhattam, de annyi nem elég… méég muszáj hallanom! -Miért nem teszel magad elé valamit, hogy ne kend össze magadat? A szakácsoknak klassz kötényük van, az orvosoknak pedig köpenyük… Talán ha azt használnád, akkor nem lenne a ruhákkal sem ilyen téren probléma. A nem festékes ruháknál pedig, be lehet tenni az összeset egyszerre a mosógépbe. Lehet kapni ilyen kendőt vagy mit. - Magyarázom neki nagy beleéléssel. Egyedül élek, megtanultam már, hogy mit kell ahhoz csinálni, hogy a hétköznapi dolgokat minél előbb letudhassam, hogy több időm legyen másra. Ilyen a mosás is. Kinek van ideje arra a mai rohanó világban, hogy megvárja míg a mosógép kimossa először a színes majd a fehér ruhákat? Senkinek, nekem legalább is nincs… vagyis van, csak türelmetlen vagyok.
- Ez kedves tőled, de nem tudhatod. Majd a golfpályán meglátjuk. De bele kell majd azt is számítani, hogy a kezdőknek van általában némi szerencséje, szóval, az első ütések után nem lehet levonni majd hosszú távú következményeket. - Ismerem magam, addig nem fogom abba hagyni, amíg nem leszek eben a sportágban is jó. Legjobb nem lehetek, de jó igen. Szeretek mindenből jó lenni. Lehet, ki kellene választanom egy dolgot, és abból aa legbbnak lenni, mert az még kifizetődő is lenne, de akkor mi lenne a többi szenvedélyemmel? Nem, én inkább maradok az újságírásnál, és abból leszek nagyon jó.
- Biztos vagyok abban, hogy nem fogom megbánni. Nagyon szeretek pakolászni, még akkor is ha nem a saját cuccaimról van szó. - Csak aztán ne kezdjen el a lakása úgy kinézni ahogy az enyém. Hajlamos vagyok a konyhai dolgokat úgy átrendezni, ahogy az az én lakásomban is megtalálható. Én abban látok logikát, amit otthon kialakítottam magamnak. Máshol hajlamos vagyok eltévedni… De majd csak rám fog szólni, ha valami nem tetszik majd neki.
Kérése meglepett, először, majd hízelgőnek találtam, pláne miután megmagyarázta, hogy miért is kért fel engem. Nem tartom magam különlegesnek, soha sem tartottam, még is ez most nagyon jól esik… Mint mikor egy ovis kislánynak mondja az általa kiszemelt fiú, hogy szép, utána meg a lány ugrál örömében… Ilyen érzés kerített maga alá, aminek most nem igazán látom értelmét. Nem tudom, miért örülök ennek most annyira. Keresek, de nem találok magyarázatot. Legalább is olyat nem, amit ép ésszel fel tudnék fogni. Tetszik nekem. De ennek semmi értelme, hisz csak most találkoztam vele. Ez nem így szokott működni. Megijeszt ez a tény, nem tudom, mi a fen, is játszódik le bennem pontosan. Mennem kell. Minél előbb kiszabadulok innen, annál előbb tudok majd talán tisztán gondolkozni.
- Ne haragudj, de mennem kell. Tudod, minél előbb megírom azt a cikket, annál hamarabb futhatunk össze, hogy átolvashasd, meg arra a pakolásra is sort keríthetünk majd. - Mondom, és érzem belül, hogy már alig várom, hogy viszont láthassam őt. Azt hiszem kezdek megzakkanni. Remek, igazán remek. - Nos, majd telefonálok, ha végeztem a cikkel. Szia! - Nem bírom megállni, hogy ne érjek hozzá a kezéhez. Egy gyors érintés volt csupán, majd gyorsan fölálltam, és el is indultam haza. Nem tudom mi lett volna, ha tovább maradok. Mennyire bírtam volna magammal… Ez így teljesen nem normális viselkedés, amit produkáltam! A manóba!
Jaherys Jordan Alakváltó
Tárgy: Re: Sweetys' Sweets Kedd Aug. 21, 2012 10:21 pm
Csak figyeltem, ahogyan beszél, és átfutott néha rajtam a gondolat, hogy hogy lehet, hogy egy ilyen gyönyörű nő társaságában nem bénázom annyit, mint szoktam. Hogy lehet, hogy megmosolyogtatom, hogy jól elbeszélgetünk, anélkül, hogy másodpercenként kétszer kínos, szégyenteljes, vagy bármilyen hülye helyzetbe hoznám magam. Biztos, hogy neki köszönhetem. Ennek jelentenie kell valamit. - Valahogy sosem jutok el odáig hogy felvegyek valami védőruhát..általában még addig sem jutok, hogy átgondoljam, mi van rajtam éppen és hogy összekenhető-e. Ha van ihlet, akkor menni kell és festeni, nem várom meg, míg elmúlik - a szóáradat után szégyellősen megvontam a vállaimat, mint egy kisfiú, akit az anyja dorgált meg éppen finoman. - Egyébként köszönöm a tippet, ezt a színfogó kendőt majd mindenképpen kipróbálom - mosolyodtam el még mindig kicsit szégyellős ábrázattal.
Ma már sokadjára láttam a mosolyát, de még mindig nem tudtam betelni vele. Nem is tudom, lehet-e. Talán a legszerencsésebbek egy ilyen nő mellett ébrednek minden reggel és a mosolyuk bearanyoz minden napot. Vajon nekem lesz-e valaha ilyen szerencsém? - Remélem, minél hamarabb meglátjuk. - vágtam rá szinte azonnal, és a hirtelen, őszinte megnyilvánulás miatt, rögtön zavarba is jöttem. - úgy értem...nos.. - megvakartam a fejem és kínomban csak vigyorogtam, mint egy idióta - szóval várom, hogy kipróbáljuk - nem...nem jutott eszembe semmiféle mentő gondolat... balek...
Kicsit meglepődtem, hogy ilyen hirtelen a távozás mellett döntött. Valami rosszat mondtam vagy tettem volna? De akkor nem mondta volna, hogy... de ki tudja, talán nem is .. hülyeség... semmi értelmes gondolatom nem maradt, csak az járt a fejemben, hogy most ez a lány feláll és bizony itt fog hagyni. Nem akartam, de nem volt semmim, amivel visszatarthattam volna. - Értem. - nyögtem ki nagy nehezen és néztem, ahogyan szedi össze a cuccait. - Nagyon várom a következő találkát - tettem még hozzá nagy nehezen, egy kisfiús mosoly kíséretében. - Rendben, majd...- nem tudom, mit akartam még mondani, mivel az érintése a torkomra forrasztotta a szót. Csak arra emlékszem, hogy figyeltem -nem is; inkább bámultam- amint távozik. - szia - mondtam halkan, miután már becsukódott mögötte az ajtó. Csak remélni mertem, hogy találkozunk még, és nem csak a cikk miatt.
Fizettem és én is haza indultam. A gondolataim olyan kuszák voltak, hogy alig tudtam a vezetésre figyelni. Az úton hazafelé majdnem elütöttem egy rókát; csak az alakváltó reflexeimnek köszönhette, hogy ép bőrrel megúszta a kis vörös. Nem sokáig foglalkoztam vele...csak Emi járt a fejemben, semmi más. Ideje összekapni magam és ténylegesen is elkezdeni ezt a fránya új életet, vagy mit.
//köszönöm a játékot, kedvesem :*//
Vendég Vendég
Tárgy: Re: Sweetys' Sweets Szer. Aug. 22, 2012 5:44 am