A Magyar True Blood FRPG
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.


A nagysikerű könyv-és televíziósorozat, a True Blood világában játszódó fórumos szerepjáték. Csatlakozz, játssz te is velünk! Hidd el, jó móka lesz!
 
KezdőlapLegutóbbi képekKeresésRegisztrációBelépés
A Staff
Nika
Lorna Doone
Jesse Caine
Belépés
Felhasználónév:
Jelszó:
Automatikus bejelentkezés: 
:: Elfelejtettem a jelszavam!
Welcome
Üdvözlünk a True Blood frpg-n!
Ha harapásra vágysz, vagy esetleg te harapnál meg szívesen másokat, rajta! Regisztrálj és játssz te is velünk! Legyél vámpír, vérfarkas, tündér, boszorkány vagy egyszerű ember, Louisiana örömmel befogad téged is.

A Fórum e-mail címe:
truebloodfrpg[@]gmail.com
FRPG TOP SITES KATTINTS MINDEN NAP!
Holdállás
CURRENT MOON
moon phase
Legutóbbi témák
» Dangerous Mystic World
°°Választható fajok°° EmptySzer. Ápr. 03, 2013 1:09 am by Vendég

» VampireDiaries
°°Választható fajok°° EmptyKedd Feb. 26, 2013 4:00 am by Vendég

» Teen Wolf FRGP
°°Választható fajok°° EmptyVas. Feb. 03, 2013 3:48 am by Vendég

» Enjoy The Hunt
°°Választható fajok°° EmptySzomb. Jan. 12, 2013 5:49 am by Vendég

» Kylwog De Lamar
°°Választható fajok°° EmptyHétf. Nov. 12, 2012 3:31 am by Vendég

» Alois Rock School
°°Választható fajok°° EmptyVas. Nov. 04, 2012 12:20 am by Vendég

» kilencedik csoport
°°Választható fajok°° EmptyHétf. Okt. 29, 2012 3:03 am by Vendég

» Last Minutes & Lost Evenings
°°Választható fajok°° EmptyKedd Okt. 09, 2012 6:35 am by Vendég

» Prison - éld az életed!
°°Választható fajok°° EmptyHétf. Okt. 08, 2012 9:22 am by Vendég

» There is no light without darkness - HP next RPG
°°Választható fajok°° EmptyCsüt. Okt. 04, 2012 7:12 am by Vendég

» The Killing Dance(új)
°°Választható fajok°° EmptySzer. Szept. 19, 2012 8:36 pm by Vendég

» Parkoló és sikátor
°°Választható fajok°° EmptySzer. Szept. 19, 2012 10:08 am by Vendég

» A Sakálnak címezve
°°Választható fajok°° EmptySzer. Szept. 19, 2012 9:05 am by Vendég

» Mera és Ethan lakása
°°Választható fajok°° EmptyKedd Szept. 18, 2012 10:05 am by Vendég

» Kék Lagúna
°°Választható fajok°° EmptyKedd Szept. 18, 2012 7:55 am by Vendég

Ki van itt?
Jelenleg 1 felhasználó van itt :: 0 regisztrált, 0 rejtett és 1 vendég

Nincs

A legtöbb felhasználó (14 fő) Szer. Dec. 28, 2022 9:47 am-kor volt itt.

 

 °°Választható fajok°°

Go down 
SzerzőÜzenet
Nika
Vámpír
Vámpír
Nika


Avataron: : Emilie Ullerup
Hozzászólások száma : 570
Join date : 2011. Jun. 16.
Age : 277
Tartózkodási hely : Shreveport

°°Választható fajok°° Empty
TémanyitásTárgy: °°Választható fajok°°   °°Választható fajok°° EmptyHétf. Jún. 20, 2011 5:36 am

VÁMPÍROK

Első ránézésre ők is embernek tűnnek, és valóban, fizikai felépítésükben nem igazán térnek el az embertől. Hegyes, visszahúzható szemfogaik és sápadt,hideg bőrük árulhatják el őket, illetve a tény,hogy nincs se pulzusuk, se mérhető agytevékenységük, vagy akár vérnyomásuk. Mégis élnek, amit a hivatalos verzió szerint egy ismeretlen eredetű vírusfertőzés okozott.

°°Választható fajok°° Alexanderskarsgarderic

°°Választható fajok°° Pamrb


A vámpírokról általánosan elmondható, hogy erejük, gyorsaságuk szinte felfoghatatlan, érzékeik, reflexeik pedig jóval élesebbek mint az egyszerű embereké. A sérüléseikből nagyon gyorsan gyógyulnak, a betegségekre pedig immunnisak,(kivéve a sino AIDS nevű kórságot) és képesek megbűvölni az átlagos embereket. Ez valamiféle transzszerű állapotot idéz elő az 'áldozatnál' amely alatt teljesítik a vámpír parancsait, és szinte bármire rávehetők.( pl. felejtés) A bűverejük nem működik más vámpírokon, egyéb természetfeletti lényeken, és olyan embereken sem, akiknek valamilyen természetfeletti képessége van.

Vámpírrá úgy válhat az ember, hogyha egy vérszívó lecsapolja a vérét, vagy valamilyen sérülés, trauma következtében a halál küszöbére kerül, amelyet követően egy vámpír megitatja a vérével. Ezután az ember meghal, hogy két-három nap múltán vámpírként ébredjen fel. A vámpírt mindig nagyon erős szálak kötik a teremtőjéhez. Ha a teremtője parancsot ad, neki muszáj engedelmeskednie.

Vámpír-ember kapcsolat: Ha egy vámpír és egy ember háromszor isznak egymás véréből, akkor különleges kötelék alakul ki közöttük. Ez azt jelenti, hogy a vámpír bármikor meg tudja találni a hozzá kötött embert,illetve hatalma, befolyása van fölötte. Bármikor magához tudja hívni a halandóját míg az ember képes megérezni, ha a vámpírja a közelében van. A vámpír az embere érzelmeit is képes érzékelni, vagy akár átérezni is. A kötelék minden egyes vércserével egyre erősebb lesz.

Itt illendő megemlíteni a vámpírvér hatásait az emberi szervezetre, úgyhogy essünk is neki. A vámpírvér aka'V' nagyon értékes. Ha egy ember vámpírvért fogyaszt, az érzékei kiélesednek, úgy érzi, majd' szétcsattan az energiától, a reflexei is felgyorsulnak, élesednek, vonzóbbnak tűnik más emberek szemében, és egészséges lesz tőle. Egy súlyosan sérült embert a vámpír vére rendkívüli ütemben gyógyít meg. Ám a V függést is okoz.

A nappalokat a vérszívók átalusszák, többnyire valamilyen rejtett, földalatti búvóhelyen, vagy koporsóban. Nagyon nehéz felébreszteni őket nap közben és nagyon megerőltető feladat számukra az ébrenmaradás. Minél idősebb egy vámpír, annál több időt képes nappal ébren tölteni, de ez nagyon legyengíti.

Halandó házába nem léphet vámpír, amíg be nem hívja a tulajdonos. Ez a meghívás azonban bármikor visszavonható, és ekkor a vámpír kénytelen abban a szent minutumban távozni, ami ellen semmit sem tehet.

A True Blood univerzum vámpírjai kizárólag emberi vagy szintetikus vérrel táplálkoznak. A 'vega életmód nem játszik.' Csak a vért képesek megemészteni, és a vér elegendő a létfenntartásukhoz. Minél idősebb a vámpír, annál kevesebb vérre van szüksége az 'életben maradáshoz' és az éhsége csillapításához. Nem szükséges emberi vért fogyasztaniuk, a szintetikus vér ugyanúgy megteszi. Ismeretes szintetikus vér márkák:
TruBlood, Red Stuff, Royalty Blended

A napfény megégeti a vámpír bőrét, és ha túl sokáig tartózkodik a napon, végül bele is pusztul. Ezen kívül a vámpír halálát okozza a szívén keresztüldöfött karó is. Az ezüst szintén ártalmas számukra. Rendkívüli módon legyengíti őket, és az ezüst által okozott sérüléseik sokkal lassabban gyógyulnak, mint az egyéb módon szerzett sebek. A tűz szintén képes elpusztítani a vámpírt.

Az usa-beli vámpírok az országot királyságokra osztották. Minden egyes állam egy-egy királyságnak felel meg, melyen királyok és királynők uralkodnak. A királyságok körzetekre oszlanak, melyek fölött a sheriffek gyakorolják a hatalmat. A sheriffek közvetlenül a királynak/ királynőnek jelentenek. Minden egyes vámpír hűséggel tartozik a körzete seriff-jének és állama királyának/királynőjének. A király/királynő hatásköre csupán a saját királyságára, a sheriff hatásköre pedig csak a saját körzetére terjed ki.

°°Választható fajok°° Chain
ALAKVÁLTÓK, VÉRÁLLATOK (VÉRFARKASOK IS!)

Ők mind egy téma alatt tárgyalandók, mivel mindannyian alakváltók. A sok hasonlóság mellett azonban vannak különbségek is közöttük. De lássuk először az egyezéseket.

Mindannyiukra igaz,hogy az alakváltás csak valamikor tinédzser korban történik meg először. Csak és kizárólag ugyanahhoz a fajhoz tartozó két egyed génjeinek keresztezéséből születhet alakváltó, vérállat. Ezen kívül csak a család legidősebb gyermeke hordozza az alakváltó géneket. Egy alakváltó nő nagyon nehezen esik teherbe, és ha ez meg is történik, a vetélés nagyon gyakori probléma.

Minden alakváltó és vérfarkas kénytelen átváltozni, ha telihold idején meglátja a Holdat. Néhányan képesek elkerülni az átváltozást, ha bezárkóznak, és elég nagy az akaraterejük hogy a Hold kényszerítő hatásának ellenálljanak.
Ha egy alakváltót/vérállatot vámpírrá változtatnak, akkor elveszíti az alakváltó képességét.


°°Választható fajok°° Castsamtrammell

Alakváltók

A valódi alakváltók kifejezetten ritkák. Megvan a képességük, hogy bármilyen állat alakját felvegyék, de szükségük van hozzá egy mintára.
A legtöbbjük megtalálja azt az alakot, amellyé a legkönnyebben át tud alakulni, a "legkényelmesebb" számára, és általában ezt használja. Emberré nem képesek alakulni, mert az túl bonyolult a számukra. (kivétel: Skinwalkers=Bőreváltók lásd lejjebb)
Sok olyan eset van, a teliholdon kívül is, mikor nagyon erős a késztetés, hogy átváltozzanak, de általában képesek ezt uralni. Ha állati alakjukban alszanak el, álmukban visszaváltoznak emberré.
Ők nem vérfarkasok, a vérfarkasok az alakváltók egyik alfaja.
Bár a képességeik jóval figyelemre méltóbbak a vérfarkasokénál, mégis az alakváltók alkotják a váltó társadalom alsó kasztját.
Az alakváltók nem szervezettek, és nemigen tudni olyan váltókról, akik együtt élnek. Ők is jóval gyorsabbak és erősebbek az átlagembereknél, és az érzékeik is rendkívül kifinomultak.


Az alakváltók egy különleges alfaja a skinwalker azaz a bőreváltó. Nagyon keveset tudni róluk, alig néhány szó esett eddig erről a különös népségről. Ezek a lények hihetetlenül nagy hatalmú és gonosz boszorkányok, akik képesek bármely állat alakját felvenni, amely a Földön jár. Ezek közé tartozik az ember is. A legenda szerint az alakváltónak meg kell ölnie egy családtagját, aki szintén alakváltó, ahhoz, hogy ezt a képességet megszerezze.

Vérállatok, Vérfarkasok

A vérállatok egyfajta állattá tudnak csak átváltozni. Ez általában valamilyen melegvérű ragadozót jelent. ( pélául a vérfarkas, vértigris, vérpárduc)A legtöbbjük kényére kedvére válthat alakot, nem szükséges hozzá a telihold. De olyankor viszont kénytelenek.A vérfarkasok az alakváltók legfelsőbb osztálya. A többi vérállat, és az alakváltók mind alattuk állnak 'rangban'A vérvonal megőrzéséhez ugyanahhoz a fajhoz, fajtához tartozó szülőkre van szükség. Csak akkor születik alakváltó utód, ha például mindkét szülő vérpárduc. És csak az első gyermek lesz váltó. Gyakran szerveződnek falkákba, attól függően, hogy milyen állattá alakulnak át.
Az alakváltók ilyen szempontból is különlegesek, hisz ők bármilyen állat alakját képesek felvenni.A vérállatok közösségének fajtától függően megvannak a saját törvényei és hierarchikus berendezkedése, rituáléi, és nem utlsósorban kultúrája.

°°Választható fajok°° Debbiepelttrueblood1295


Született vérállatok:
Gyorsabbak, erősebbek az embernél, és az érzékeik is jóval kifinomultabbak, mint az egyszerű halandóké.
Bár a 'vér' előtagot azok a váltók is használják/megkapják, akik csak egyetlen állattá tudnak átváltozni, ők nem elvileg tekintendők vérállatnak. CSak a vérfarkasokat illeti meg ez az elnevezés. Minden más hasonló állat csupán alakváltó. Igaz, itt illik megemlíteni, hogy a vérfarkasok is alakváltók. a rovar-bogár analógiát átvéve: Minden vérfarkas alakváltó, de nem minden alakváltó vérfarkas/vérállat.
De mindettől függetlenül az elnevezések maradnak. Tehát a csak párduccá átalakulni képes váltók is vérpárducnak nevezendők. A képességeiket vagy átkukat képesek átadni az embereknek, ha elégszer megharapják őket. A hatalmas álllatok, mint a medve, vagy a tigris, elég ritkák a vérállatok között.

Vértigris - mivel az írónő által kitalált világban alig van - ezért az oldalon mindösszesen 3 vértigris megalkotását engedélyezzük, plusz canon lévén, John Quinn a negyedik megalkotható karakter a játékban!
Eddig egy tigrisünk már van.


A harapással vérállatá vált emberek jellemzői:
Csak úgy változhatnak át, ha egy tiszta vérű vérállat vagy alakváltó rendszeresen és sokszor megharapja őket. Ők csak telihold idején tudnak átváltozni, és ez számukra is kényszer, nem csak lehetőség. Csak annak az állatnak az alakját tudják felvenni (többé-kevésbé) amely megharapta őket. DE ezek a lények sosem fognak tudni teljesen állattá alakulni.
Az alakváltó társadalom általában kiközösíti őket, nem tekinti igazi váltónak. Ők egyfajta hibridek, akik bár nem tudnak olyanná változni, mint az, aki megharapta és átváltoztatta őket, de ők is vágyni fognak a vérre, mint a normál vérállatok.
Nem csak az átváltozás átkát kapják a harapással, hanem erőt, gyorsaságot, jobb érzékeket.

°°Választható fajok°° Chain


EMBEREK


°°Választható fajok°° Tumblrlnuaqngge51qlxhjnRóluk is illik néhány szót ejteni, hiszen Charlene Harris világában sok szabály alakul másképpen.
Először is: Az emberek tudnak a vámpírok létezéséről, hisz azok hivatalosan is a világ tudtára adták, hogy léteznek. DE! Csak kevesek tudnak arról, hogy a vámpírok mellett más természetfeletti lények is élnek köztünk, mivel semmilyen más faj nem követte még a vámpírok példáját. Az egyszerű embereknek nincsenek különleges vagy mágikus képességeik. (Sookien kívül egyetlen telepatáról tudunk, de tudomásom szerint eddig nem merült fel, hogy más, különleges képességekkel rendelkező emberek is léteznek.)
Habár a szintetikus vér éppolyan tápláló, mint az emberi, mégis az emberek még ma is prédának vannak tekintve egyes vámpírok által. A lehetséges védekezési módok az ezüst és a fa karó, bár nyilván lehetőség kell hozzá, hogy használni tudják. Ez pedig nagyon rikta.


°°Választható fajok°° Chain


BOSZORKÁNYOK ÉS WICCÁK


°°Választható fajok°° LaurenbowlesAz igazi boszorkányok máguscsaládok gyermekeiként látják meg a napvilágot, és természetes, veleszületett képessük van a mágiahasználatra. Legtöbbször ez örökletes.
A Wiccák olyan emberek, akik annak szentelik az életüket, hogy tanulmányozzák, és megtanulják használni a mágiát. Nem olyan erősek, mint a valódi boszorkányok, de tudnak varázsolni.
A legtöbb boszorkánynak és Wiccának van mentora és/vagy tanonca, akitől tanulhatnak, és akit taníthatnak, amíg azok el nem jutnak egy bizonyos szintre. Több ilyen szint is van, amelyeket ki lehet tanulni, tökéletesíteni. Van olyan, amely rituálékon és a valláson alapszik, és más fajták is, de minden varázslatnak pozitívnak kellene lennie...elviekben.
Mágia segítségével ölni tilos, a közösségekben ezt büntetik is, ha kiderül.
A mágia használatát korlátozza a boszorkány vagy wicca energiája, hiszen minden egyes varázslat energiát von el a mágia használójától. A nagyon bonyolult, vagy erős varázsigék sokszor több boszorkányt is igényelnek. Sem a boszik, sem pedig a wiccák nem rendelkeznek végtelen hatalommal sem pedig különleges képességekkel. Mindannyian varázsigéket mormolnak.

A játékban: Senkire sem mondhatsz varázsigét, aki nem egyezik bele. Ezt mindkenképp meg kell beszélni a másik karakter tulajdonosával.
°°Választható fajok°° ChainTÜNDÉREK°°Választható fajok°° Trueblood16Legjellemzőbb ismertetőjelük, hogy hihetetlenül gyönyörűek. Hegyes füleik vannak, amelyet néhányan (akik az emberek között járnak) sebészetileg átalakíttatnak, a kellemetlenségek elkerülés végett. Valójában két alakjuk van. Az egyik, gyönyörűséges, a másik sokkal kevésbé vonzó. Fényes,vastag bőrük van, karmaik és éles fogaik. Jobbik formájukban olyannyira szépségesek, hogy elbűvölik, nem csak a halandókat, de a vámpírokat, boszorkányokat és minden természetfeletti lényt. A tündérek egyszerűen ellenállhatatlanok a természetfelettiek számára. A vámpírok képtelenek ellenállni a tündérvér csábításának, hacsak nem elég öregek ahhoz, hogy kordában tartsák a vágyaikat, vagy a tündér el nem rejti az illatát/ lényegét a vámpír elől. (Lényegük/illatuk elrejtésére nem képes minden tündér, ez egyfajta tehetség)

Ami fontos még, hogy a tündérek valójában földönkívüli lények, hiszen nem a mi világunkban születtek. Egy másik, a Földdel párhuzamos világból, vagy birodalomból jöttek, amelyek Faery-nek neveznek. Azt a világot teljesen benépesítették, és ők az uralkodó faj ott. A kisebbségek közé tartoznak a nimfák, tündék, angyalok, démonok, goblinok, vízi szellemek, pixik, és a brownie-k. Vámpírok nem élhetnek Faery-ben. Faery monarchikus világ. A fae birodalomnak megvannak a saját törvényei és hierarchiája. A tündéreknek is különböző fajtái vannak. Vízi- és földtündérekről is tudunk.

Tulajdonságaik: Természetesen, mint minden természetfeletti lénynek, nekik is sajátjuk az emberfeletti gyorsaság, erő, szépség, emellett a telepátia, és a hosszú élet. Igen, csupán hosszú életről van szó, ugyanis a tündérek nem halhatatlanok, és meg lehet őket ölni.
A tüdéreknek különleges mágikus képességeik vannak, amelyek a saját világukhoz kötik őket. Ez a képesség egyre gyengül, ha a Földön tartózkodnak. Minél tovább vannak távol Faerytől, annál gyengébb ez a képesség. Teleportálni is képesek egyik helyről egy másikra, de a világok között is, méghozzá átjárók használatával.

A tündérek nagyon szoros kapcsolatban vannak a természettel, és annak elemeivel, mint például a víz, a tűz, a föld, a levegő, fény, sötétség. Ezen elemek fölött még korlátozott hatalommal is bírnak.

Gyenge pontjaik: Citrus gyümölcsök, főként a citrom és a lime. A reakciók eltérhetnek, de minden tündérre halálos ítélet, ha citrom vagy lime kerül a szervezetébe. A vas is képes megölni egy tündért. Halálukkor egyébként nem marad utánuk holttest, szimplán porrá válnak, de hagynak maguk után némi csillámló ezüst port. A halott tündér szelleme a legközelebbi rokonnal közli, hogy mi történt, azután végleg elhagyja a világot.

A tündérek évszázadokat tölthetnek el békében Faery-ben, de az emberek világában az életük lerövidül. A legidősebb tündér, akiről tudunk, 1300 éves. A tündérek arra is képesek, hogy a létezés egy magasabb szintjére emelkedjenek és angyallá váljanak. Ezt csak úgy érhetik el, ha vállalják, hogy egy halandó tündérkeresztanyja, vagy tündérkeresztapja lesznek. De ugyanakkor lefelé is képesek mozdulni, így démonná válhatnak.Felsőbbrendűnek tekintik magukat minden halandónál és természetfeletti lénynél, így a fajok közötti keveredés nagyon-nagyon ritka. Egyébként is nagyon titkolózó népség, ezért aztán általában nem nagyon barátkoznak emberekkel.

Tündérek és vámpírok kapcsolata: Minden, ami a tündérekkel kapcsolatos, a vámpírokra mámorító hatást gyakorol, és a vérük illata minden vámpírt vonz. Nagyon nehéz elkapni egy tündért, de ha mégis sikerül, és megharapja, a vámpír nagy valószínűséggel nem lesz képes leállni, és megöli a tündért. Egyébként a tündérvér megrészegíti a vámpírokat, olyasmi ez számukra, mint a drog. Ezen dolgok miatt halálos ellenségei egymásnak, legalábbis a tündérek nem szeretik a vámpírokat.°°Választható fajok°° ChainMaenad avagy bacchánsnő


°°Választható fajok°° MainmaryannRóluk is kevés infónk van, egyelőre csupán Maryann karakterét engedélyezzük és/vagy egy saját készítésű bacchánsnőét.

Külső ismertetőjegyek: Embernek tudják álcázni magukat,de valójában nem azok. Persze humanoid testfelépítésűek, de annyit biztosan tudunk, hogy kezeik három hosszú karmos ujjban végződnek. A karmaik pedig mérgezőek.

Ősi, nagyhatalmú lények. Csakúgy, mint a démomoké, az ő vérük is mérgező a vámpírok számára.
A maenadok mindaddig halhatatlanok, amíg hisznek istenükben, Dionysusban. Mindig nőneműek, és egész életüket, teljes lényüket az ő istenüknek szentelik. Nagyon büszke és arrogáns teremtmények, akik elkötelezett hívei az élet élvezetének. Főként az erőszakot, az ivászatot, a szexet, rituálékat és a halált kedvelik és igyekeznek terjeszteni. Ebben segítségükre van az a képességük, hogy manipulálni tudják az emberek elméjét. Néhány esetben természetfeletti lényekét is, de ehhez arra van szükség, hogy megfertőzzék az áldozatot a mérgükkel, melyet a karmaik terjesztenek. Ez viszont nagyon ritka.

Az emberekből legtöbbször őrjöngést váltanak ki. A tudat elnyomása, az eksztázis, amit átélnek, a legtöbb embernél emlékezetvesztést okoz. Szeretnek káoszt okozni, ezt pedig a legkönnyebben az embereken keresztül lehet elérni. Szeretnek orgiákat rendezni, az emberekből kihozni az állati ösztöneiket, vad, állatias, őrült viselkedésre buzdítják a halandót, aki teljesen elveszíti az önuralmát.


[center]°°Választható fajok°° Chain
Vissza az elejére Go down
https://truebloodfrpg.hungarianforum.net
 
°°Választható fajok°°
Vissza az elejére 
1 / 1 oldal
 Similar topics
-
» Választható fajok

Engedélyek ebben a fórumban:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
A Magyar True Blood FRPG :: KARAKTEREK ÉS HOZZÁVALÓK :: KARAKTERALKOTÁS: AMI KELL-
Ugrás: